Saltpipe zout inhalator

geschiedenis

Hoe is de Saltpipe begonnen?

De zoutpijp is afgeleid van een eeuwenoude natuurlijke zoutbehandeling die al tientallen jaren wordt gebruikt voor de behandeling van ademhalingsproblemen.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikten inwoners van de Duitse stad Ennepetal de Klutert-grot als schuilkelder. Verbazingwekkend genoeg ontdekten ze dat ze bij elke luchtaanval aanzienlijk minder hoesten en gemakkelijker ademden. Later werd door wetenschappers bevestigd dat
veel van degenen die de grot als schuilkelder gebruikten inderdaad genezen waren van hun astma, chronische bronchitis en andere aandoeningen van de luchtwegen. De gezonde individuen die zich in die grot verstopten, hadden hun immuniteit versterkt en waren niet meer verkouden. Europeanen hebben lang het voordeel gehad van speciale klinieken in zoutgrotten om hun ademhalingsproblemen te helpen verlichten. Deze methode is "Speleotherapie" genoemd. (van het Grieks spelaion = grot) is een therapie waarbij de mineraalrijke lucht van een zoutmijn wordt ingeademd.

Wetenschappers ontwikkelden het medische apparaat dat een halogenerator of microklimaat-aerosolkamer wordt genoemd. De moderne
microklimaat-aerosolkamer maakt gebruik van de modernste technologie om de atmosfeer van de klinieken in zoutgrotten of in speciale mijnen volledig te reproduceren, en het heeft een gecontroleerd therapeutisch microklimaat. Lucht met lage concentraties curatief NaCl (zout) wordt geïoniseerd en verzadigd met een natuurlijke stof.
Artsen hebben opgemerkt dat "duizenden patiënten met succes zijn behandeld met deze methode. Na het nemen van de halotherapie-behandelingen wordt hun ademhaling gemakkelijker. Symptomen zoals niezen, hoesten en kortademigheid worden verlicht en patiënten hoeven mogelijk niet langer grote hoeveelheden van voorgeschreven medicijnen."
Ouders die zich zorgen maken over het gebruik van geneesmiddelen op recept bij hun kinderen, zullen blij zijn te horen dat medisch onderzoek heeft aangetoond dat "halotherapie een van de meest effectieve bij kinderen kan zijn, omdat ze uitzonderlijk goed reageren op elke vorm van natuurlijke behandeling" (zie referentie). Halotherapie heeft vele klinische onderzoeken in Europa, Rusland en Canada doorstaan ​​en is een veilige en effectieve, medicijnvrije methode gebleken voor de behandeling van aandoeningen van de luchtwegen.

De halotherapie behoort tot de categorie van de fysieke therapieën, niet-medicamenteuze en niet-invasieve behandelingen van ziekten. In de voormalige Sovjet-Unie deden medische onderzoekers een gezamenlijke inspanning om fysieke therapieën te ontwikkelen om de kosten en bijwerkingen van medicamenteuze therapie en microbiële en tumorresistentie te vermijden. Rusland is de wereldleider geworden in het ontwikkelen en testen van nieuwe en steeds effectievere fysieke therapieën.
Veel van de klinische onderzoeken waren gericht op halotherapie als behandeling van astma en chronische bronchitis en ook zeer effectief als hoofd- of aanvullende therapie voor het hele scala van aandoeningen van de bovenste en onderste luchtwegen. Deze therapie is zeer bekend en gewaardeerd in deze Midden-Oosterse landen en wordt gedekt door de openbare gezondheidszorg.

In Roemenië zijn er ook veel zoutmeren - Sovata met 7 zoutmeren, Ocna Sibiului met 52 zoutmeren in het ZW van Transilvania, zeer bekend in de behandeling van onvruchtbaarheid, stofwisselingsziekten, huidziekten. Deze zoutmeren werden meestal gevormd door het instorten van de plafonds van zoutgrotten. Al deze zoutmeren hebben een verschillend zoutgehalte en nemen toe met de diepte - van 9 g/l tot 320 g/l.

Van Zouttherapie tot Saltpipe

Naar de zoutkamer (halokamer) of zoutmijn gaan is niet voor iedereen toegankelijk. Hoewel er enkele uitvindingen zijn gedaan over het maken van
het apparaat om zoute lucht in te ademen, zoals Areosal, vonden de heer Imre Bekefi en de heer Laszlo Budai uit Hongarije in 2002 met succes de eerste zoutpijp ter wereld uit.

Naar de zoutkamer (halokamer) of zoutmijn gaan is niet voor iedereen toegankelijk. Hoewel er enkele uitvindingen zijn gedaan over het maken van
het apparaat om zoute lucht in te ademen, zoals Areosal, vonden de heer Imre Bekefi en de heer Laszlo Budai uit Hongarije in 2002 met succes de eerste zoutpijp ter wereld uit. Ze waren allebei onderworpen aan astma en allergie. Ze gebruikten de Zoutkamer en bezochten de zoutgrotten verschillende keren om de ziekte te behandelen, maar zonder regelmatige basis is het moeilijk om van dit probleem af te komen. Ook het bezoeken van zoutgrotten en halokamer is kostbaar en tijdrovend. Het uitvinden van de Saltpipe is een groot succes dat ze de behandeling thuis kunnen krijgen. Saltpipe heeft nu uitgegroeid tot een van de natuurlijke apparaten in Halotherapie die de zilte lucht door een handige keramische container levert.

“Twee mannen, uit Boedapest, vonden een zoutpijp uit die gevuld is met mineralen, gewonnen uit zoutgrotten. László Budai (38) & Imre Békefi (40) zweren er allebei op! De zoutpijp helpt bij allergieën of verkoudheid op dezelfde manier als de zoutcavernes, maar zonder de noodzaak om van dag tot dag te reizen.
Ze putten ervaring uit eigen bronnen, want vroeger hadden beiden last van allergieën.
- Iedereen weet dat zoutcavernes en de frisse zoute zeebries de longen reinigen. Maar! Daar moet je een reis voor maken. Ik heb zelf vaak met mijn familie gereisd om dezelfde reden toen mijn allergieën naar voren kwamen - herinnert de heer László Budai zich - Toen realiseerde ik me dat we dezelfde materialen thuis konden "opbergen". En zo is het idee van de Saltpipe ontstaan. Zijn uitvinder-partner, de heer Imre Békefi, leed aan astmatische
symptomen. Ze bundelden hun krachten en ontwikkelden samen de kleine keramische pijp die Sopipa wordt genoemd en in het
Engels bekend staat als Saltpipe.

 - Ik kon toen hard werken, omdat ik niet kon ademen - zegt meneer Békefi. Het kleine apparaatje ter grootte van een handpalm bevat diverse zoutkristallen uit de beroemdste geneeskrachtige grotten van Europa, en deze 20-22 miljoen jaar oude materialen bereiken de meest verborgen hoeken van het ademhalingssysteem en lossen daar alle korsten, sedimenten op en regenereren de hele ademhalingssysteem. Zodra ik de pijp begon te gebruiken, is
mijn allergie - met milde symptomen - voor de hazelbus verdwenen. Mijn ogen huilen het meest van de ambrosia gedurende 2 weken in plaats van de voorheen bestaande 3 maanden. Maar we kunnen natuurlijk niet om de pollen van de ambrosia heen, die door alles heen gaat. Om allergieën te voorkomen, kunt u het beste voortdurend het lichaam reinigen.

Volgens de uitvinders helpt het pijpje ook bij verkoudheid, omdat sommige zoutkristallen bacteriën doden. Het beste is om de buis preventief te gaan gebruiken voordat de ziekte zich kan ontwikkelen.”

Saltpipe zout inhalator

Classic - 60 gram

€ 47,95 

 • Voor het gebruik van 4 tot 5 jaar, afhankelijk van de gebruiksintensiteit
 • Houdbaarheid 5 jaar
 • Pipe is van porselein
 • 60 gram Halitzout
 • Geschikt voor mensen van 2 tot 100 jaar
 • Zonder bijwerkingen

Mini - 20 gram

€ 23,95

 • Voor het gebruik van 3 tot 6 maanden, afhankelijk van de gebruiksintensiteit.
 • Houdbaarheid 5 jaar
 • Pipe is van hard plastic
 • 20 gram Halitzout
 • Geschikt voor mensen van 2 tot 100 jaar
 • Zonder bijwerkingen

Saltpipe verkooppunt

Trophax levert producten die de persoonlijke gezondheid en verzorging verbeteren, herstellen en veraangenamen

Trophax -
Distributeur Saltpipe Benelux 

Trophax levert producten die de persoonlijke gezondheid en verzorging verbeteren, herstellen en veraangenamen

Contact